Ban Papia

Ik begrijp dat er mensen zijn die ook dierbaren verloren hebben en erover willen praten.

Normaal zou u denken dat er veel gesproken wordt via sociaal media.

Vooral op facebook of op andere soorten van sociaal media. Zelf is mijn leven totaal veranderd. Het is al bijna 3 jaar terug maar het lijkt alsof het pas is gebeurd. Ik moet zeggen dat ik iedere dag worstel met de emoties die mij omringen. Soms heb ik hele sterke dagen waarop ik alles aankan en soms minder goede dagen. Zoals geen zin in niks. Maar dan zeg ik tot mezelf Nancy je kan het. Hoofd omhoog en verder gaan.

Ik weet het, het is heel moeilijk vooral wanneer je je dierbaren hebt verloren. Er is niemand die hun plek kan innemen.

Je hebt alleen herinneringen van je dierbaren die er niet meer zijn.

Ik gooi mijn gordijnen los zodat er licht binnen komt. Ook hou ik me bezig met mijn planten. Weten jullie wat, vooral met dit Lockdown werkt je lichaam heel anders dan anders.

Dus dacht ik waarom maak ik niet een Praatgroep voor mensen die ook een of meer dierbaren verloren hebben. Soms is het goed om met een ander te praten over je emoties, want niet altijd kan een ander je begrijpen wat je voelt. Neem dat van me aan. Er heerst soms agressie in jezelf waar jezelf niet begrijpt waarom. Je kan jezelf niet verwoorden. Daarom is het goed om te proberen om erover te praten.

Er zijn verschillende dingen dat je kan doen wanneer je, laten we zeggen depressief voelt. Een ding moet je niet vergeten alleen jij kan veranderingen met jezelf aangaan, wanneer je het wilt. Een ander kan dat niet voor je doen. Zelfs heb ik mijn tijd genomen om te kijken hoe en wat ik verder wilt bereiken met mijn verdere leven. De pijn ………… niks kan dat weghalen. Je moet proberen om het een plek te kunnen geven ondanks dat nooit weggaat.

2 comments

  1. Etty ja schat. Het is hartverscheurend meid, Ja God geeft ons kracht om door te kunnen gaan. Dank je wel voor je bemoedegende woorden.

  2. Hiii mijn lieve lieve vriendin, ik vind het heel erg dat dit precies jou is overkomen?. Maar God zet zijn sterkste soldaten op proef. En ik weet zeker dat jij een sterke soldaat ben van God. Ik weet als geen ander hoe het is om een kind te verliezen. Ik heb zelf mijn zoon verloren en jou dochter die voor mij mijn oudste kind was. Ik mis haar zo erg maar weet dat God haar nu beschermd. Blijf sterk in je geloof en blijf bidden. Weet dat je altijd met mij kan praten. Je hartsvriendin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *